Sporturi extreme și adrenalină în Brașov!

Indiferent de anotimp, Brașovul se poate promova prin sporturi extreme, drumeții și excursii. În afară de locurile populare din Braşov, există o mulțime de atracţii mai puţin cunoscute, ce merită explorate de către turiștii aventurieri, curioși sau care doresc să iasă din cotidian.
O destinație ideală pentru a practica activități de agreement, precum bungee jumping, tiroliană sau diferite sporturi montane o reprezintă Cheile Râșnoavei, aflate la doar 8 kilometri distanță de comuna Cristian și 15 de orașul Brașov.

Iată o parte din sporturile ce se pot practica în zona Cheile Râșnoavei.

• Bungee jumping

Este o activitate ce presupune o săritură de pe o structură înaltă, persoana care sare fiind legată cu o coardă elastică de lungime mare fixată de glezne. La Cheile Râșnoavei, există doua spații amenajate: unul la o înălțime de 42 de metri, care constă într-un pod suspendat deasupra văii cheilor, iar al doilea se află la o înalțime de 137,5 metri, fiind destinat doar profesioniștilor.

• Tiroliana

Pentru a traversa culmile stâncilor, tiroliana din Cheile Râșnoavei este o alegere foarte inspirata. Lungimea traseului este de 137 metri, fiind cel mai lung din țară, iar deplasarea durează doar 15 secunde.

• Via ferrata

Este un traseu montan amenajat special cu cabluri fixe, scări și poduri, ce se poate practica doar însoțiți de alpiniști profesioniști. Este unic în România, având 140 metri înalțime și 400 metri lungime. De asemenea, oferă priveliști superbe asupra munților Bucegi și Piatra Craiului.

• Rapel

Această activitate reprezintă o coborâre foarte controlată de pe peretele unei stânci, fiind necesare pentru aceasta echipamentul pentru alpiniști – coarda statică (necesară pentru coborârea propriu-zisă) și coarda dinamică (folosită pentru siguranță).

• Mountain biking

Traseele din zona Cheile Râșnoavei au un grad de dificultate ușoară și se desfașoară începând de la Șaua Calului, iar apoi se trece prin Poiana Inului. Se face dreapta spre Poiana Secuilor, urmând un drum forestier ce duce la Trei Brazi. De acolo se parcurge traseul înapoi spre Cheile Râșnoavei.

Locațiile noastre din Cristian, cum sunt Resortul și Conacul Ambient, reprezintă locul ideal pentru a vă putea bucura de peisajele încantătoare din zonă, dar și pentru a încerca toate activitățile oferite de Cheile Râșnoavei. Resort Ambient, care a fost nominalizat în cadrul ediției 2018 a Evenimentului Romanian TopHotel Awards la categoria ”Pensiunea Anului în stil boutique”, vă oferă cazare într-o zonă liniștită, dar foarte aproape de obiectivele turistice importante.

Iar pentru ca sejurul dumneavoastră să fie unul de neuitat în cadrul complexului Ambient, vă oferim camerele noastre confortabile, în care sa trăiți experiențe unice, un mic dejun bogat, restaurantul nostru cu preparate din bucătăria românească și internațională și serviciile de transfer cu șoferi profesioniști.

Leave Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is copyrighted !!